Föreläsning skolor.Koncept

Upplägget för en föreläsning är att jag först håller i en föreläsning för lärare, pedagoger och föräldrar, där vi för en diskussion runt det ni fått höra men även om hur skolan kan göra för att fånga upp och jobba runt liknande problem. En idé är att skolans elever med lärarnas och min hjälp startar en grupp. Där dom får träffas och arbeta efter olika teman varvat med samarbetsövningar och aktiviteter med syfte att deltagarna ska förstå och bli mer medveten om sina egna negativa fördomar.

 Följande dag håller jag en föreläsning för alla elever på skolan samtidigt. Efter föreläsningen går jag runt i grupper i t.ex. klassrum och har samtal varvat med övningar runt fördomar, vardagsrasism, rasism, främlingsfientlighet och nynazism. Jag pratar även med eleverna hur dom gemensamt kan hjälpas åt för att bemöta extrema åsikter.

Kort sammanfattning av min föreläsning:

  • Jag berättar om vad som fick mig att hamna i den högerextrema miljön. 
  • Min mammas insjuknande i cancer. Den svåra sjukdomsbilden och bortgången av henne.
  • Hur jag fick svårt att hantera förlusten av en viktig och trygg person i min närhet. Hur de högerextrema fångade upp mig och hur jag tog till mig deras ideologi.
  • Hur jag agerade inom den rörelsen och avancerade uppåt i hierarkin. Även hur jag utnyttjade och fick yngre personer att ta på sig mina dumheter för att jag skulle komma undan.
  • Jag berättar om konsekvenserna och påföljderna jag fick, men även om när jag själv blev misshandlad och hamnade på akuten. Hur ingen kom och besökte mig på sjukhuset.
  • Hur jag började ifrågasätta min egen roll i den högerextrema rörelsen.
  • Missbruket av alkohol som ökade för att jag börjat ifrågasätta ideologin. Om hur missbruket fick mig att gå djupare in i kriminalitet (stölder, personrån, inbrott och rån). Detta för att finansiera mitt missbruk och betala mina skulder.
  • Jag berättar om hur jag sätter mig i skuld till en MC-organisation och till sist hur dom går till väga för att driva in skulden och jag åter igen hamnar på sjukhus. Denna gång sker första viktiga förändringen då några viktiga personer besöker mig på sjukhuset och dom får mig att komma till insikt i hur jag skall ta mig ur, vilket leder till att jag frivilligt går till polisen och erkänner. På polisstationen träffar jag en väl insatt person från säkerhetspolisen som även gör flera smarta lösningar. Ett av dom är att låta mig konfronteras med ett av mina offer. Sist berättar jag om den svåra vägen tillbaka och hur mitt nya liv tog sig sin början.

Föreläsning företag och andra intressenter.

 Här skräddarsyr vi gemensamt föreläsningen efter ert intresse/behov.

Koncept 1 

Här föreläser jag och utgår ifrån min egen bakgrund inom den högerextrema världen. Varför jag hamnade där. Vad jag gjorde under tiden som aktiv. Konsekvenserna och påföljderna. Svårighetenra med att lämna rörelsen och den svåra vägen tillbaka till ett vettigt liv. I detta upplägg diskuterar vi och pratar om hur vi kan aggera och jobba mot den högerextrema rörelsen och i ett tidigt skede jobba förebyggande mot att ungdomar söker och hamnar i dessa organisationer.

 

Koncept 2   

Här utbildar jag er i hur man kan jobba förebyggande mot fördomar, vardagsrasism, rasism, främlingsfientlighet och nynazism. Detta gör jag genom att berätta om vad dessa företeelser innebär och hur de uppstår. Genom olika övningar får ni verktyg för att förstå och jobba mot dessa värderingar och åsikter.

Vill du veta mer?

kontakta mig

christianj.forelasare@gmail.com

Brostugansväg 11

17893 Stockholm

0725262739

© Copyright Christian Jeppesen Föreläsare